Incalzire si racire prin suprafete

Incalzire si racire prin suprafete

incalzire si racire prin suprafete

incalzire si racire prin suprafete

Solutii de sistem specifice pentru constructii noi sau renovari

Pentru distribuirea caldurii si frigului in cladire se utilizeaza sistemele verificate de incalzire si racire prin suprafete. In cazul incalzirii/racirii prin suprafete schimbul de energie dintre om si suprafata de incalzit, respectiv de racit, are loc pe o suprafata mare, astfel asigurand premisele optime pentru un climat confortabil al suprafetei camerei.

Sc Stocon Srl ofera solutii pentru aproape toate cerintele, indiferent daca este vorba de o constructie noua sau renovare, sisteme umede sau uscate pentru pardoseala, pereti sau tavan.

Sistemele de incalzire/racire prin suprafete sunt in prezent sistemele cele mai eficiente pentru incalzirea si racirea cladirilor. Utilizarea acestor sisteme faciliteaza, spre deosebire de sistemele clasice de incalzire si racire, temperaturi reduse de alimentare in cazul incalzirii respectiv temperaturi inalte de alimentare in cazul racirii. Astfel se obtine economie energetica in cazul generarii si distribuirii de caldura. Spre deosebire de caloriferele conventionale temperatura ideala a camerei se situeaza in cazul incalzirii cu un sistem de incalzire in suprafata cu 1 °C pana la 2 °C mai jos, de unde rezulta o economisire de energie de pana la 12 %.

Datorita temperaturii moderate de alimentare a racirii/incalzirii prin suprafete, pompa de caldura lucreaza cu o eficienta marita.

Confortul dumneavoastra energetic: Incalzire/racire prin suprafete in ansamblu

  • Incalziti si raciti cu acelasi sistem.
  • Profitari de eficienta energetica maxima si de costuri reduse datorita calcularii exacte si individuale a suprafetei.
  • Pentru toate situariile arhitectonice deosebite dispuneti de un sistem adaptat, indiferent daca este vorba de o constructie noua sau de modernizarea unei constructii mai vechi.
  • Va bazati pe Know-how-ul acumulat de Sc Stocon Srl pe parcursul anilor in domeniul incalzirii si racirii prin suprafete.
  • Savurati o distributie constanta si confortabila a caldurii.
  • Fara curent sau turbionarea prafului
incalzire si racire prin suprafete

incalzire si racire prin suprafete

Sc Stocon Srl ofera solutii de sistem particulare in special pentru modernizari. Specialistul dumneavoastra pentru instalatii de incalzire va sustine in gasirea solutiei optime pentru casa dumneavoastra.

Pentru o distribuire optima a caldurii si a aerului rece nu ne limitam doar la suprafata pardoselii. Inclusiv peretii si tavanul pot fi utilizati. De regula este valabil: cu cat vor fi incalzite mai multe suprafete intr-o cladire, cu atat mai redusa va fi temperatura de alimentare in cazul incalzirii. Si cu cat este mai redusa temperatura de alimentare cu atat mai mare va fi  eficienta pompei de caldura.

Pentru pardoselile in stadiu brut si camerele cu o inaltime suficienta, oferim variante de montaj cu izolatie integrata pentru zgomotul de pasi si izolare termica. Acestea sunt foarte flexibile pentru toate tipurile de geometrie a camerei si asigura astfel confortul mersului descult chiar si pe timp de iarnă. Daca este posibil din punct de vedere al construcţiei, aceste sisteme pot fi utilizate si pentru renovari.

Pentru renovari, va oferim un sistem ce faciliteaza un montaj al incalzirii prin pardoseala fara ridicarea cotei finite. Instalarea se efectueaza pe fundatia existenta portanta, cum ar fi gresia sau sapa. Astfel inaltimea initiala a camerei se pastreaza aproape in intregime.

Utilizarea unui sistem de incalzire/racire prin perete este indicata atat ca sistem unic cat si ca sistem de suplimentare, atunci cand pardoseala nu poate fi folosita din motive de constructie sau o incalzire/racire in pardoseala nu este suficienta.
Pe langa sistemele de tevi montate in tencuiala peretelui, va oferim si solutii pentru constructiile uscate. Avantajul dumneavoastra consta in faptul ca peretele poate fi folosit atat pentru incalzire cat si pentru racire.

Pentru incalzirea/racirea tavanelor plane sau inclinate (mansarda) este indicat sistemul de incalzire respectiv racire prin plafon. Utilizarea acestuia faciliteaza o deosebita libertate de amenajare arhitecturala. In plus acest sistem este indicat si pentru un montaj ulterior in cazul renovarii – in special atunci cand suprafetele pardoselii si ale peretelui nu pot fi utilizate.